Nokian Hakkapeliitta 10

En bild på ett Nokian Hakkapeliitta 10 däck i ett vinterlandskap.

Upplev Säkerhet på Nokian Hakkapeliitta 10 – Dubbat Vinterdäck

Föreställ dig att köra på isiga och snöiga vägar med självförtroende, med vetskapen om att dina vinterdäck ger utmärkt grepp, stabilitet och säkerhet. Detta är vad du kan förvänta dig när du väljer Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck. Dessa däck erbjuder inte bara överlägsen prestanda under svåra vinterförhållanden, utan de prioriterar också miljövänlighet genom hela sin livscykel. I följande avsnitt kommer vi att utforska modern teknik, avancerade funktioner och kundupplevelser som gör Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck till det bästa valet för kräsna förare.

Närbild på ett bilhjul med ett Hakkapeliitta 19 däck

Kort sammanfattning

Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck erbjuder överlägsen prestanda på is och snö, med optimerade dimensioner för elbilar och hybridbilar.

Double Stud Technology ger förbättrat grepp och minskat slitage, medan Silent Drive Technology ger komfort, säkerhet och minskad bullernivå.

Nokian Tyres satsar på hållbarhet genom sina miljövänliga sommardäck samt Hakkapeliitta 10 som prioriterar säkerhet och miljövänlighet.

Överlägsen prestanda på is och snö

Nokian Hakka 10 vinterdäck är speciellt utformade för att erbjuda optimal säkerhet på is och snö tack vare sin karakteristiska Double Stud Technology. Denna avancerade teknik omfattar två dubbar per däck, konstruerade för att ge överlägset grepp och stabilitet på hala vägar.

Vad innebär detta för förare? Det innebär att du kan njuta av en trygg och behaglig körupplevelse med enastående prestanda på is och snö.

En ritning som illustrerar ett däck med double stud teknologi

Kundernas åsikter och erfarenheter

Kunder som har provat Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck har imponerats av deras enastående prestanda på is och snö, samt deras exceptionella grepp och stabilitet i kurvor och vid filbyten. Däcktester har positivt bedömt däcken i termer av deras kortare bromssträckor, överlägsen hantering på is och snö, och över genomsnittlig prestanda under torra och våta förhållanden, utan att vara okänsliga och responslösa. Faktum är att många kunder har nämnt att användningen av dessa däck känns riktigt bra och de är mycket nöjda med dem, och anser dem vara mycket bra.

Förare har också noterat däckens exceptionella hantering på is och snö, vilket ger dem en säker och bekväm körupplevelse. Med Nokian Hakka 10 vinterdäck kan du njuta av förtroendet och sinnesfriden som kommer av att veta att dina däck ger utmärkt grepp och stabilitet, även under de mest utmanande vinterförhållandena.

Kvinna lutar sig mot en bil. Bilen är vinklad så man tydligt ser ena bilhjulet som är utrustat med ett Hakkapeliita 10 däck.

Optimerad däckdimension och design

Nokian Hakka 10 vinterdäck är optimerade för elbilar och hybridbilar och erbjuder förbättrad stabilitet och kontroll under varierande vinterförhållanden. Med storlekar från 14 till 22 tum passar dessa däck en mängd olika fordon, inklusive de som kan dra nytta av denna nya däckteknologi.

Dessutom är Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck specifikt utformade för elbilar och hybridbilar, vilket ger ökad stabilitet och kontroll i kurvor och under utmanande körförhållanden. Med dessa optimerade dimensioner och design kan förare uppleva en förhöjd känsla av säkerhet och komfort på vägen.

El- och hybridbilsanpassning

Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck för el- och hybridbilar har revolutionerande säkerhetsfunktioner, smart teknik, optimalt vintergrepp, maximal komfort och förbättrad dubbfunktion. Med 220 dubbar inbäddade i däcket och designade med miljömedveten teknik, garanterar dessa däck körkomfort och miljövänlighet.

Den förbättrade dubbfunktionen hos Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck maximerar greppet vid acceleration, bromsning och kurvtagning, vilket ger överlägset vintergrepp och förbättrad hantering på is. Så oavsett om du kör en elbil eller en hybridbil kan du lita på att dessa däck levererar exceptionell prestanda även under de mest utmanande vinterförhållandena.

Närbild på två bilar utrustade med Nokian Hakkapeliita 10 vinterdäck

Avancerad dubbteknik för överlägset vintergrepp

Den avancerade dubbfunktionen som används i Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck är det som skiljer dem från konkurrenterna. Den patenterade Double Stud Technology inkluderar mittendubbar som förbättrar greppet vid acceleration och bromsning på is och snö, även under episoder av underkylt regn.

Inte nog med att denna avancerade dubbfunktion ger utmärkt grepp på is, den minskar också vägslitage och erbjuder ett mer miljövänligt alternativ för användare av vinterdäck. Med dessa däck kan du vara trygg i din förmåga att navigera på isiga och snöiga vägar samtidigt som du minimerar din påverkan på miljön.

Stabilitet och kontroll på varierande vinterväglag

Närbild på bil med ett Hakkapeliitta däck.

Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck är utformade för att erbjuda utmärkt stabilitet och kontrollerade köregenskaper på olika typer av underlag, tack vare deras optimala placering av dubbar. Detta säkerställer att din körupplevelse känns säker och bekväm, även när du kör under de mest utmanande vinterförhållandena.

Förutom den avancerade dubbfunktionen har Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck också en patenterad Winter Safety Indicator (WSI) i mönstret. Denna innovativa indikator visar djupet i millimeter, och en snöflingesymbol försvinner när det är under 4 mm, vilket indikerar att det är dags att köpa nya däck för säker vinterkörning.

Men med dessa däck kan du känna dig trygg, eftersom du är utrustad med den bästa tekniken för att navigera på vintervägar. Montera dem nu och du kommer att förbättra dina färdigheter.

Hållbarhet och miljövänlighet

Eco Stud 10-konceptet kombinerar den nedre gummilagret och den mjuka gummit under dubben för att förbättra greppet på is och minimera vägslitage. Den unika designen av dubben i Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck erbjuder ökat grepp på is och snö, vilket underlättar förbättrad acceleration och bromsning samtidigt som en bekväm och miljövänlig körupplevelse bibehålls.

Med Eco Stud 10-konceptet kan du njuta av fördelarna med utmärkt grepp på is och minskat vägslitage utan att kompromissa med miljöansvar. Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck är beviset på att du inte behöver ge avkall på prestanda för hållbarhet.

Bekvämlighet och minskat vägbuller

En av de utmärkande egenskaperna hos Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck är deras fokus på komfort och minskat vägbuller. Den patenterade Silent Drive Technology är utformad för att absorbera ljudtoppar och därigenom minska ljudnivåerna och förbättra körkomforten. Med denna teknik kan du njuta av en jämnare och tystare körning även på de isigaste och snöigaste vägarna.

Förutom Silent Drive Technology har Nokian Hakkapeliitta 10 också Winter Safety Indicator (WSI) i mönstret, vilket hjälper förare att veta när det är dags att byta däck för säker vinterkörning. Tillsammans erbjuder dessa funktioner en oslagbar kombination av komfort, säkerhet och minskat vägbuller för en trevlig vinterkörupplevelse.

Närbild på ett Hakkapeliita däck med tydligt däckmönster

Eco Stud 10-konceptet

Eco Stud 10-konceptet hos Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck är utformat för att förbättra greppet på is och minska däckbuller. Denna avancerade teknik innebär en mjuk lager av gummi under dubben, vilket hjälper till att absorbera vägvibrationer och minimera däckbuller.

Genom att använda Eco Stud 10-konceptet kan förare uppleva förbättrat grepp på is och en tystare körning, vilket gör deras vinterkörupplevelse mer njutbar och bekväm. Denna innovativa teknik skiljer Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck från andra på marknaden.

Vinterdäckets livslängd och säkerhetsindikator

De flesta däcktillverkare uppskattar att ett set vinterdäck bör ha en livslängd på minst fyra säsonger. Följaktligen kan man förvänta sig att Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck håller i 4-5 år och ger pålitlig prestanda under hela sin livslängd.

Winter Safety Indicator (WSI) är en patenterad mönsterdjupindikator inbäddad i mönstret hos Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck. Denna indikator visar djupet i millimeter, och en snöflingesymbol försvinner när djupet är under 4 mm, vilket indikerar att det är dags att skaffa nya däck för säker vinterkörning.

Med denna användbara funktion kan du se till att dina däck alltid är i toppskick för maximal säkerhet på vägen.

Hakkaskydd – skydd vid skadat däck

Hakkaskydd är en teknik som utvecklats av Nokian Tyres och ger förbättrat skydd mot däckskador. Utformat för att säkerställa att däcket behåller sitt goda skick även under de mest svåra vinterförhållandena, inklusive episoder av underkylt regn, minskar Hakkaskydd risken för punkteringar och andra skador på däcket, särskilt i kurvor och vid filbyten. Det är beklagligt att man inte alltid inser vikten av denna nya teknik för däckskydd, eftersom den erbjuder en bättre kombination av säkerhet och hållbarhet, utan behov av omdubbning som förr, och fungerar effektivt för att ge optimal prestanda på både torra och våta vägar. Genom att använda Hakkaskydd kan man ha bättre grepp om däckskyddet.

Bild på symbolen för Hakka skydd.

Fördelarna med Hakkaskydd inkluderar förbättrad säkerhet, ökad bränsleeffektivitet och en förlängd däcklivslängd. Det hjälper också till att minska vägbuller och ger en behagligare körupplevelse. Med Hakkaskydd kan du vara trygg i att dina Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck kommer att ge pålitlig prestanda under hela deras livslängd.

Hållbarhet och miljöansvar

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 vinterdäck prioriterar säkerhet och miljövänlighet genom hela sin livscykel, vilket gör dem till ett miljömedvetet val för förare.

Utformade med hållbarhet i åtanke är Nokian Hakka 10 vinterdäck konstruerade för att minska bränsleförbrukningen och utsläppen, samt minimera vägbuller. Tillverkade av förnybara material som naturgummi ger dessa däck längre livslängd än andra vinterdäck, vilket ytterligare visar Nokian Tyres engagemang för miljöansvar.

Sommardäck från Nokian

Förutom sina exceptionella vinterdäck erbjuder Nokian också ett utbud av sommardäck som är utformade för att ge optimalt väggrepp, förhindra vattenplaning och erbjuda premiumprestanda under krävande sommarförhållanden. Dessa miljövänliga däck är utformade för att förbättra bränsleeffektiviteten och öka säkerheten och komforten.

Kunder som har provat Nokians sommardäck har berömt deras exceptionella prestanda både i våta och torra förhållanden, förbättrad bränsleeffektivitet och ökad säkerhet och komfort. Så oavsett om du letar efter vinter- eller sommardäck, har Nokian Tyres dig täckt med sitt utbud av högkvalitativa, miljövänliga produkter.

Miljöansvar och hållbarhet

Hållbarhet är ett kärnvärde för Nokian Tyres, och detta åtagande är tydligt i utformningen av deras Hakkapeliitta 10 vinterdäck. Nokian Tyres har ambitiösa miljömål, som att ha 50% av alla råvaror som används i deras däck återvunna år 2030 och uppnå Net Zero Standard år 2050.

Genom att välja Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck investerar du inte bara i en produkt som erbjuder exceptionell prestanda och säkerhet, utan du stödjer också ett företag som prioriterar miljöansvar och hållbarhet.

Att köra med Nokian Tyres innebär att uppleva körglädje och miljövänlighet, med vetskapen om att du gör ett miljömedvetet val och njuter av ”en bra känsla” på ren svenska.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis erbjuder Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck en perfekt kombination av prestanda, säkerhet och hållbarhet. Med sin avancerade Double Stud Technology för överlägset grepp på is och snö, optimerade dimensioner och design för el- och hybridbilar, samt åtagandet att vara miljöansvariga, är dessa däck ett utmärkt val för förare som söker ett säkert och miljövänligt alternativ för vinterkörning.

Upplev skillnaden med Nokian Hakkapeliitta 10 vinterdäck och njut av säkrare, mer bekväm och miljövänlig körning under hela vintern. Byt till Nokian Tyres och bli en del av den växande skara nöjda kunder som litar på dem för sina vinterkörningsbehov.

Vanliga frågor

När kom Nokian Hakkapeliitta 10?

Nokian Hakkapeliitta 10 lanserades i början av 2021, och dessa unika dubbdäck är speciellt utformade för personbilar, SUV:ar, samt el- och hybridbilar.

Försäljningen startade den 29 december 2020.

Vad kostar Nokian Hakkapeliitta 10?

Nokian Hakkapeliitta 10 dubbdäck har ett anmärkningsvärt bra pris på 1 265 kr. Det är en av de mest populära produkterna inom kategorin vinterdäck, och du kan hitta det billigaste alternativet på Prisjakt.se där de jämför erbjudanden från 15 butiker.

Var tillverkas Hakkapeliitta 10?

Nokian Tyres är en tillverkare med rötter i Finland, grundad 1898. Deras nyckelprodukt, Hakkapeliitta 10, är utvecklad för att passa förhållandena i Norden och tillverkas i deras fabriker i Finland och Ryssland.

Vilket dubbdäck är bäst?

Efter omfattande tester är de bästa dubbdäcken Nokian Hakka 10, Michelin X-Ice North 4 och Goodyear Ultragrip Arctic 2. Alla tre har presterat mycket bra i vinterdäckstester och erbjuder hög kvalitet och utmärkta köregenskaper.

Vad betyder Hakkapeliitta på finska?

Hakkapeliitta betyder ”hugg in” på finska, och ursprunget till namnet kommer från de finska kavalleristerna som stred i den svenska armén på 1600-talet. De stormade fram med ropet ”hakkaa päälle”, vilket har lämnat ett varaktigt vittnesmål om styrkan bakom dessa modiga soldater.